Beton Ciré

Beton Ciré

stucadoor-peter-jansen-stiens-friesland-beton-cire

Beton Ciré komt van oorsprong uit Frankrijk, het wordt daar al langere tijd toegepast. In Nederland wordt dit unieke product steeds populairder. De letterlijke vertaling van Beton Ciré is gewreven beton. Na droging en afwerking wordt de cementmortel tot een steenachtig stuc: het Beton Ciré.

Stucadoorsbedrijf Peter Jansen is gecertificeerd in het aanbrengen van Beton Ciré van Beal Mortex. Beton Ciré is een betonlook die zowel decoratief als waterdicht aangebracht kan worden in 64 verschillende kleuren. Vanaf 1mm laagdikte waterdicht!

Beton Ciré is een natuurlijke wand- en vloerafwerking op basis van kalk/cement en hars. Beton Ciré van Beal Mortex is 100% waterdicht, sterk, slijtvast, hygiënisch en schimmelwerend en daarmee zeer geschikt voor badkamers, keukens en vloeren maar ook voor bijvoorbeeld maatwerk aanrechtbladen en meubels. Met name in badkamers wordt Beton Ciré veel toegepast. Wilt u bijvoorbeeld echt een bijzondere badkamer, dan is beton ciré precies wat u zoekt! Het is een ideaal product, een buitengewoon mooi waterdicht stucmateriaal. Het heeft een rustige uitstraling en past daardoor in vrijwel iedere sfeer van strak en modern tot rustiek en authentiek.

stucadoor-peter-jansen-stiens-friesland-beton-cire-badkamer

Beton Ciré kan bijvoorbeeld vloer- en wandtegels helemaal vervangen. Vaak kan Beton Ciré over bestaand tegelwerk worden aangebracht, dus zónder hak- en breekwerk. Dat scheelt niet alleen veel tijd, maar vooral ook heel veel stof en vuil in huis. Een laag van 2 à 3 millimeter is meestal voldoende voor een mooi resultaat. Beton Ciré wordt handmatig aangebracht in meerdere lagen en uiteindelijk mat of glanzend afgewerkt waardoor het beschermd is tegen vuil. Wij gebruiken Beton Ciré van Beal Mortex. Dit is een product wat verglijkbaar is met natuursteen, een materiaal dat vanaf 1mm laagdikte al waterdicht is zonder een extra behandeling. Dit product hoeft dus verder niet meer beschermd te worden tegen water. Beal mortex color is een harde door en door gekleurde afwerking, in meerdere lagen geschikt voor vloeren en wanden. Beal mortex kan verwerkt worden in badkamers, (zwem)baden, aanrechtbladen, meubels of als decoratieve afwerking in diversen ruimtes. De oppervlaktes worden beschermd tegen vuilaanslag, shampoo- en zeepresten door middel van een wax-, olie- of een laklaag. En grote keuze aan kleuren maakt dat Beton Ciré overal toepasbaar is. Wij adviseren u graag.

Download hier de Beton Ciré kleurenkaart

Kijk voor voorbeelden op onze Beton Ciré fotopagina